fredag 27 april 2007

Inburad




Här är lite sköna bilder på fågelburar som jag har sparat i min inspirationsmapp....jag vet tyvärr inte vart jag har hittat dem...

Jag skulle gärna ha en sådan här lite "shabby" fågelbur som dekoration i min trädgård. Kanske sätta en blomma i den, hänga upp på en krok eller gren i ett träd..... eller bara ha den ståendes i ett hörn som ett blickfång....

Ha en skön helg! Nu tar jag lite ledigt och åker till landet. Vi ses!

torsdag 26 april 2007

Adirondack

I tisdags fick jag ett reklamblad från Jysk med en bild på en "Amerika-stol" för 799 kronor. Jag som länge gått och suktat efter en sådan kastade mig i bilen för att provsitta och kolla in den. Väl i affären fanns ingen monterad på utställningen. Enligt personalen var det bara öppet köp om förpackningen var obruten :O - Jag förklarade att jag inte ville köpa "grisen i säcken" utan att provsitta den.... efter många om och men fick jag prata med butikschefen som sålde en stol till mig med löfte om att få lämna tillbaka den om den inte var vad jag förväntade mig! Phu! Hem och montera stolen - inte helt smärtfritt! Till slut stod den där ihopmonterad! Riktigt fin faktiskt! Jag ville ha en till - åkte tillbaka till butiken igår och då var de slut! :-( Nu har jag beställt en till... och förhoppningsvis kommer den nästa vecka!
Foto: privat

onsdag 25 april 2007

Tvättstugan

En liten titt in i min tvättstuga blir det idag. Ni har ju redan fått se en liten tjuvkik men idag får ni se lite mer - dock inte den gigantiska högen med stryktvätt och mangelhögen ;-)
Skåpen är från IKEA, likaså bänkskivan i bok. Gardinen är egentligen en löpare som jag fyndat på loppis. På golvet en plastmatta från Rusta för 199 Kronor - ett prisvärt alternativ till Pappelinas mattor men dock inte jämförbart i kvalitet och känsla. Rustas matta får fungera som ett substitut så länge....Den lilla strykbrädan från IKEA skall få ett nytt överdrag så smånigom i röd-vitt såklart! Lådorna ovanpå skåpet kommer från Åhlens och innehåller barnens säsongkläder.

Foto: privat

tisdag 24 april 2007

Rörelse

Foto: privat
Min tolkning av veckans tisdagstema - Rörelse!

måndag 23 april 2007

Keramik





Jag har en förkärlek till konsthantverk och då särskilt till keramik som är unik.... Länge nu har jag köpt mycket som gått i blå-vitt - det passar så bra på landet men även här hemma. Det är tidlöst på något sätt. Här visar jag mina favoriter just nu. Krukan på bilden ovan är genombruten och delvis vitglaserad - perfekt som fruktskål! Krukorna på bilden nedan går i blå-vitt och perforerade med en massa små hål - underbara!








Foto: privat







lördag 21 april 2007

Nya bilder




Här kommer en liten uppdatering på barnrummet. Jag har satt upp två fina skolplanscher ovanför sängen. Bilderna är oerhört detaljerade och innehållsrika..... man kan titta på dem i evigheter och upptäcka nya saker. Visst är dom fina?!


Foto: privat
Nästa projekt för min del blir att sy gardiner till lillebror i cowboy-tyget från Cath Kidston. Ha en underbar helg alla trevliga inredningsbloggare!

fredag 20 april 2007

Ny kudde

Foto: privat

Efter en god natts sömn är huvudvärken borta och jag mår bättre! Igår när jag kom hem låg ett paket och väntade på mig. Innehållet var ett vackert kuddfodral jag köpt på Tradera. Tyget är ett nytryck av Stig Lindberg´s "Pottery" i linne. Jag har gått och trånat länge efter en sådan här kudde.... och nu köpte jag det för drygt halva butikspriset! Det kallar jag fynd!

torsdag 19 april 2007

Jobbig dag....

Foto: privat

Tack för alla trevliga kommentarer - det är alltid trevligt med respons på det man skriver och visar!





Idag har varit en jobbig dag då jag suttit med en anhörig på akuten hela dagen som inte mår bra - jag har precis kommit hem med en dunkande huvudvärk och spänd nacke. Dags att ta hand om de små..... orka vara en bra mamma!





Jag kommer inte orka svara på alla era snälla kommentarer eller titta på era bloggar idag. Imorgon är en ny dag och jag tar nya tag - vi ses snart igen!

onsdag 18 april 2007

Ett kök

Idag tänkte jag dela med mig av bilder från köket i mitt föräldrahem. Huset är ett 70-talshus i mexitegel. Köket gjorde min bror och jag om 2004, under två hektiska veckor i september. Vi slet dag och natt. Först rev vi ut det gamla furuköket med genomräckningsskåp. Sedan målades furutaket och väggarna vita, ekparkett lades över korkoplasten. Skåpen är från IKEA och bänkskivorna i ek. Kaklingen gjorde jag helt själv :D

Matplatsen ovan med leksandstolarna som jag nu tagit över. Hela köket blev väldigt mycket ljusare och luftigare efter renoveringen. Tyvärr har jag inga före-bilder....

Foto: privat.

Tisdagstema

Foto: privat

Här kommer mitt bidrag till tisdagens tema som är: djur. Hästen är troligtvis en gammal karusell-häst som min mamma köpte på auktion för många år sedan. Visst är den söt!

tisdag 17 april 2007

Välkommen in i salongen

Här kommer som utlovar ett par bilder från landet. Denna gången tittar vi in i vardagsrummet. Det ligger i mitten av tre rum i fil. Till vänster har vi matsalen som ni sett tidigare och till höger är tv-rummet. Sittmöblerna är av Howard-modell från Fogia med avtagbar tvättbar klädsel. Kuddarna har jag sytt i vanlig örngottsmodell i thaisiden. Planschen ovanför soffan är en gammal skolplansch över Afrika. Barnen älskar denna bild framförallt på grund av dess detaljrikedom. På soffbordet står samlingen med silverljusstakar. Utefter väggarna, vid pardörrarna finns platsbyggda bokhyllor, gråmålade. Det gamla kylskåpet, Temperator, står mot väggen ut till hallen. Innehåller mest gamla tidningar.


Foto privat.

måndag 16 april 2007

Jag tröttnar aldrig...


på röd-vitt! Idag när jag surfade runt bland bloggarna hittade jag en utländsk blogg (kommer inte ihåg vilken nu...) med den här inspirationsbilden på barnrum. Påminner en del om "mitt" barnrum..... iallafall ideén med röd-vitt tema. Kolla vilken kul detalj med mätstickan målad på skåpet. Den här bilden blir jag lycklig av!

Försmak av sommaren

Foto privat.
Vilket underbart väder vi har haft! Ungarna har sprungit omkring i sommarkläder och hade nog inte sagt nej till att doppa sig heller... I lördags tog vi med en engångsgrill och gick en långpromenad. Vi gick igenom eklunden på bilden ovan ner till havet och grillade korv. Barnen plockade massor av blommor - men förstod inte varför de inte fick plocka de blå. De var ju så fina!
Jag återkommer imorgon med lite mer bilder från landet - bara för att hålla er på sträckbänken!

torsdag 12 april 2007

Inte helt klart men en tjuvkik...




Först en liten påminnelse om hur det såg ut innan. Ganska tråkig blå färg på väggarna som dessutom var ordentligt sliten/smutsig. Sängen var fin men inte skön att ligga i då den lutade lite lätt utåt :)





Skrivbordet som jag målade om för ett tag sedan. En sliten röd stol med färgstänk och skav... plus ett myller av grejer. Nej, dags för förändring!





Sänghörnan idag! En snygg vit färg på väggen och en helt ny säng, Hemnes från IKEA, med förvaring under. Sängen kan vid behov dessutom göras dubbelt så bred genom att dra ut den - perfekt vid övernattande kompisar. Sänglampan är dansk och bara såå snygg! På golvet ligger det en stor röd trasmatta från det stora varuhuset.





Här ser ni det ommålade skåpet, stolen och skrivbordet. Blev en viss skillnad. Nu känns rummet jätteljust och fint! Sonen som sovit sin första natt i det är jättenöjd!






Här ovan ser ni lite detaljbilder. Gardinen sydd i ett tyg från russinet, lampan som jag tror är av Lisbeth Dahl samt robot-kroken inköpt på designtorget.



Foto: privat
Sist men absolut inte minst - månlampan! Så läcker lampa inköpt på Habitat London. Lampan är designad av astronauten Buzz Aldrin och ingår i Habitats VIP-kids kollektion. Den är hur fin som helst - ser exakt ut som månen med alla kratrar!
Alla foton tagna av mig!

I väntan på..




...att barnrummet skall bli helt klart så jag kan visa det här tänkte jag visa en bild av trädgården på landet. Den är min mors stolthet! Jag skulle kalla den en klassisk gammal trädgård med rosor, digitalis, stamrosor, flox och mycket mer. På altanen som syns längs husets sydgavel står det massor med krukor fyllda med vackra blommor.

Foto: privat

måndag 9 april 2007

Matsalen

Här visar jag ett par bilder från matsalen på landet. Stolarna är nytillverkade av en snickare i Stockholm i en gammal gustaviansk modell: dubbelros. Bordet är ett omgjort runt bord som är köpt på auktion. Bordet och stolarna är målade med en gräddvit linoljefärg.


Här ovan är de båda sideboarden, oxå i gustaviansk stil, som innehåller allt porslin och bestick. Lampetterna kommer från IKEA´s 1700-tals sortiment. Den lille svarta figuren är elektrisk och kan vicka på huvudet - jättesöt. Gammalt blå-vitt porslin blandas med nytt - vi älskar konsthantverk!


Foto: privat
Här ovan ser ni exempel på blandningen av gammalt och nytt! Krukorna i fönstret har "Britta Strömbeck" gjort - en keramiker från Göteborg. Bilden under är matporslinet från danska "Bing og Gröndal", köpt på auktion som de mesta är på landet.

Nu är påsken över

Nu är jag tillbaka efter påskfirande med släkten på landet. Traditionsenligt har vi ätit mycket god mat och godis, druckit gott och umgåtts. På påskafton var vi uppe på berget för att beskåda påskbrasan. Det är en tävling på blodigt allvar mellan öarna att få den största påskelden.... därför visar jag en bild på brasan hur den såg ut på dagtid när vi var uppe med julgranen - bilderna från själva elden är inte de bästa, men jag tror att ni får en uppfattning....


Foto: privat
Nu skall jag titta igenom era bloggar och se om ni vart flitiga i påsk..... vi ses!

torsdag 5 april 2007

Påsk-ledigt

Nu tar jag lite påskledigt både från bloggen och barnrums-projektet och åker till landet imorgon när jag vaknat. Jag jobbar min sista natt inatt för den här veckan.... lär få slita inatt med! Jag är ledig ända till måndag-natt så jag får passa på att vila upp mig!


Jag bjuder på en bild ur min inspirations-mapp. Bilden kommer troligtvis från någon blogg men jag kommer inte ihåg vilken? Jag tycker bilden är så härligt vårlig med pastellfärgerna, de vita snickerierna och ljuset.


Ha en riktigt skön påskhelg alla trevliga inrednings-bloggare!

tisdag 3 april 2007

Påskpynt


Det har på de flesta bloggar jag läser regelbundet skrivits en del om påskpynt. Jag tillhör den pyttelilla skara av inredningsintresserade som inte pyntar till påsk - en minoritet tror jag? Anledningen till att jag inte pyntar är att vi för det mesta inte är hemma och är vi hemma så beror det på att jag jobbar... Iallafall så blev jag väldigt glad idag när min stora pojk kom hem från förskolan och gjort en påskteckning till mig - lilla hjärtat! Den var så fin så jag vill gärna dela med mig.... plus att jag oxå kan visa påskpynt på min blogg ;-)


Foto : privat

Tålamod

Skåpet är nu målat med grundfärg och ett lager färg, antikvit. Det kommer att bli jättefint när det är färdigt - det vet jag! Idag har jag varit en sväng till IKEA och inhandlat matta, lådor och gardinstång. Tyget till gardinen är tvättat och hänger och torkar. Lampan kommer till påsk hit från London - den var för stor och otymplig att ta som handbagage!

Jag tänker inte avslöja allt nu. Ni får allt vänta tills det är färdigt.... även om det tar tid!